След официалното встъпване в длъжност на Джо Байдън като президент на

...
След официалното встъпване в длъжност на Джо Байдън като президент на
Коментари Харесай

Какви са първите реакции след встъпването в длъжност на Джо Байдън?

След официалното встъпване в служба на Джо Байдън като президент на Съединените щати, още в първите си часове той подписа серия укази и предложи законопроект, който касае десетки хиляди наши сънародници в Съединените щати.

В първите си часове като президент той подписа 17 указа, с които отхвърли доста от политиките на предшественика си Доналд Тръмп.  Новият президент върна Съединени американски щати в Парижкото съглашение и СЗО, отхвърли и доста емиграционни ограничавания.

Първият му законопроект също е обвързван с емиграцията.  Той дава опция в рамки на 8  години всички, които към 1 януари 2021г. са били незаконно на територията на Съединени американски щати , да получат „ зелена карта “. Това визира 11 милиона души, които нямат подобен статут, а също  и доста наши сънародници, съобщи bTV.

Не закъсняха и реакциите на обществото и водачите по целия свят след формалното встъпване в служба на 46-ият президент на Съединени американски щати. Ето и някои от по-интересните, които подбрахме за вас:

Българският министър председател Бойко Борисов още през вчерашния ден поздрави във Фейсбук Байдън и Харис и им пожела триумф.   " Сигурен съм, че ще бъдат положителни водачи. Очаквам да работим дружно с тях и да издигнем отличните връзки сред България и Съединени американски щати на още по-високо равнище, като в допълнение засилим нашето стратегическо партньорство ", уточни той.



Председателят на Европейската комисия Урсурла фон дер Лайен съобщи, че има „ другар в Белия дом “ след четири години, в който трансатлантическите връзки постоянно са били обтегнати.

" Това е историческо достижение, което прави този ден доста специфичен ", сподели тя. " Тази нова зора в Америка е моментът, който чакахме толкоз дълго. Европа е подготвена за нов старт с нашия най-стар и приближен сътрудник. Това ще бъде доста мощна насочна точка за нашето възобновено съдействие, като, несъмнено, следва още доста ", написа тя, представена от “ABCnews ”. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР